Dhaerowathila

Drowomor – Zvláštní kněz Shevarashův
Napsal Dalcor
Obsah článku:
Audienční síň se otevřela. Obě křídla masivních dubových dveří s mohutným zaduněním narazila do stěn. Herolt i jeho ochránce obrátili ke dveřím zrak. Podivná dvojice vstoupila do jeho přítomnosti. Trpaslík s falešným vousem a pošetilý slepec?
Ano, dokázali mnoho ale pro něho budou snadnou kořistí. „Zabij je,“ přikázal tiše svému strážci. Mohutný muž po jeho levici tasil obrovský obouruční meč. Trpaslík na nic nečekal. Rozběhl se vstříc nepříteli, meči, ale především boji. Velikán se vyhnul trpaslíkově zuřivému útoku a sekl po něm. Baragryn byl ale tehdy na vrcholu sil. Obrovský meč ho zasáhl do zad. Elfa by ta rána přepůlila vedví. Člověka by zabila. Trpaslíka jen odhodila několik stop vpřed. Ochránce se spokojeně usmál a vyčkával, co bude dál. Baragryn se sebral. Zvedl se na všechny čtyři a pak vstal. V ruce třímal své válečné kladivo a na tváři měl vyzývavý úsměv. Mohutný válečník zařval válečný pokřik a vrhl se vpřed s obrovskou silou a zuřivostí. Baragryn vykryl zdvojeně jeho úder a hlavou kladiva meč srazil vlevo. Šíleně se smál, když jeho noha prolomila koleno útočníka na druhou stranu a srazila ho tak k zemi. Kladivo opsalo smrtící oblouk nad ochráncovou hlavou. Nikomu bych nepřál pohled na to, co před chvílí bylo jeho tváří. Trpaslík se nad chladnoucí mrtvolou jen šíleně smál.
Herolt vstal. Začal si cosi pro sebe mumlat. Zvedl dlaně do výše uší a vznesl se ze země. Jeho skrovné roucho mu vlálo kolem těla. Jeho oči byly zavřené a jeho rty soustředěně vypouštěly slova kouzla, které mu umožňovalo uniknout. Aaaah! Ta bolest! Bolest v pravé dlani! Herolt dopadl na mramorovou podlahu sálu. Z krvácející pravé ruky mu trčel černý šíp. Ohlédl se směrem, odkud šíp pravděpodobně přiletěl. Ten elf? Ten elf se zavázanýma očima? Slepý lučištník? Nemožné! „Já jsem tvou spásou…“ mumlal tiše ten ubožák s černou páskou přes oči. Má kolem krku medailon. Svatý symbol. Je to kněz?! Ale koho? Kterého boha může uctívat slepý lučištník v rudém plášti?
Feadu přišel k raněnému Heroltovi. Chytil jej za roucho a přizvedl si jej k tváři. Přitiskl si ho zády k hrudi. Slepcův svatý symbol se mohl vypálit zrádci do ramene. Kněz sklonil hlavu, aby měl ústa přesně u Heroltova ucha. „Ty víš, proč jsem přišel, že?“ šeptal slepec, jako kdyby byl městský místodržící u zpovědi. „Jsem tady proto, co jsi udělal.“ Pokračoval zpovědník v šeptaném monologu. „Dal jsi uvěznit všechny věrné králi,“ jeho hlas se měnil z jemného do ostrého, „nás jsi poslal na smrt,“ jeho stříbrné vlasy spadaly zrádci do tváří. „Kolik dalších by jsi dal popravit?“ Jeho hlas byl jako čepel meče ponořující se hlouběji a hlouběji do těla toho, kdo zaprodal svou víru za moc. „Dal jsi uvěznit takové lidi, jako je hrdina Gregor,“ jeho hlas se podobal syčení zmije. „A dal jsi uvěznit muže jakým je Lord Soudce.“ Teď už byl znát velmi zřetelně knězův hněv. Jeho hlas se náhle změnil. Jakoby se z vášně a touhy stal klid a chlad. „Přinesl jsem ti spásu, kterou si zasloužíš.“ Řekl absolutně klidným hlasem. V jeho ruce se zaleskla krátká čepel. „Tvou jedinou spásou je-“ prudký pohyb jeho pravé ruky by nikdo nedokázal zaznamenat. Horká rudá krev se vylila na ruce zpovědníka a stékala po zrádcově rouše na podlahu, kde tvořila temně rudou louži v barvě Feaduova pláště. „-smrt.“ Dokončil Slepý kněz Shevarashův temně.
Článek je k dispozici také ke stažení spolu s obrázky Dhaerowathilta.pdf (1,3 MB)
Přeložil a upravil: Dalcor
Na textu se podílel: otec Feadu Maedhrym Slepá spravedlnost
Napsal Dalcor 24.12.2006
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0014410018920898 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 25 >
Podobné články
ČAS 0.11737704277039 secREMOTE_IP: 3.93.59.171