Samarovy dopisy - Na cestě po Mečovém pobřeží

Obsah článku:
Baldurova brána, 12. Uktar 1371 ÚL.
Jejímu královskému veličenstvu Amlaruil posílá Samar Kopretina své pozdravy.
Drahá sestřenice,
jak jsem řekl, píši dnes, v předvečer svého odjezdu z Baldurovi brány, dopis o tom, jak jsem dnes pořídil nejen na schůzce s naším obchodníkem, ale i při večeři s cechmistrem Krkavečníkem. Zítra ráno vyrážím na cestu do Everesky doprovázený mladou elfkou z domácnosti pána Ni Tessine, který jí posílá se vzkazem obchodnímu partneru a také za výchovou do tohoto elfího území. Pan Sharlario žije se svojí rodinou v Baldurově bráně již skoro 170 let a jen občas se vydává do elfích pravlastí. Mladá Alea mi byla večer představená, vypadá velice přitažlivě a svěže, bude to určitě zajímavá cesta, i když se zdála být poněkud zaražená a stydlivá. Překvapilo mě, že jsem na krátko zahlédl na jejím krku stříbrný řetízek, jak se zdálo se symbolem Erevena Šprýmaře. Pokud je jeho přívrženkyní, bude se jednat o opravdu veselou cestu.
Pan Ni Tessine skládá Vašemu veličenstvu uctivé poklony, zároveň mými ústy vyřizuje, že všechno jde tak, jak má být. Zároveň tě, drahá sestřenice, ubezpečuje, že dohlíží na všechny záležitosti Vaší neteře Arylin a vede si přehled, kde se ona i Craulnoberský odpadlík nachází. Zároveň slibuje, že nabídne veškerou podporu princi Lamruilovi v jeho hledání. Zároveň bude ochotně zprostředkovávat pomoc všem, kteří se budou chtít vrátit na kontinent. Jak vidíš, předběžná jednání byla úspěšná. Předpokládám, že Vaše veličenstvo vyšle vyjednavače, aby bylo dosaženo domluvy mezi Korunou a Sharlariem.
Večer jsem se vydal na schůzku s cechem zlodějů, hlavně pak s jejich vůdcem Krkavečníkem. Samozřejmě jsem se zavázal mlčenlivostí o místě, kde se cech nachází, ovšem jeho umístění mi vyrazilo dech. Cech samozřejmě žádá „peníze za ochranu“. Klasické výpalné. Nevím, jak je to možné, ale Krkavečník zná alespoň zlomkovitě události z útoku toho zrádce na Zemi věčnosti a také ví, že se elfové začínají vracet na kontinent. Nabízí, že jeho cech nebude považovat elfy v Baldurově bráně za svoji klientelu, naopak bude je ochraňovat. Samozřejmě za vhodný roční poplatek. Zároveň přidává ke své nabídce dar, prsten, který jsem poslal po panu Ni Tessine. Myslím si, že se jedná o tak férovou nabídku, jakou můžeme od zlodějské gildy dostat. Pokud budeme chtít cech vrahů zkontaktovat a vyjednávat o smlouvě, stačí, aby se v hostinci Elfí píseň přihlásil k ubytování vyjednavač pod jménem Fafhrd Lunysvit.
Doufám, že jsem v Bandurově bráně pořídil ke Tvé spokojenosti, sestřenko. Zítra brzy ráno vyrazím do Everesky a poté na jih do Suldenassallaru. Po cestě navštívím všechna elfí sídliště, abych všechny seznámil z cestou prince Lamruila. S úctou
Samar
< Baldurova Brána 2 >
Baldurova brána 1 Erevan Illesere
Publikováno ve spolupráci s časopisem Alduron.
Napsal Dalcor 14.09.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
ČAS neregistrovaní : 0.0014100074768066 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.11125707626343 secREMOTE_IP: 3.144.187.103