Myth Drannor část 1. Vznik

Obsah článku:

Založení Cormanthyru
Pokud máme přežít pro dobro všeho Lidu, pak musí vládnout jen jeden Coronal, který přislíbí sjednocení všech kmenů této překrásné země. Jeden Coronal musí sjednotit slunce s měsícem, nebe s mořem, musí sjednotit zemi, strom i kořen a slíbit dlouhotrvající mír, jednotu a sílu všem.

Coronal Oacenth, prorok Labelase Enoretha




Po pádu vyshantarského impéria v tehdejším Aryvandaaru, na konci Korunních válek, přichází obrovská migrace elfských kmenů po celém, tehdy zalesněném, vnitrozemí. Vysoký les, Aryvandaar, je téměř opuštěn. Největším střediskem se stává hvozd Arcorar, ovšem vzniká množství menších království a států. Kromě Everesky se nezachovala žádné z tehdejších elfských kultur ve své podobě až do současnosti. Arcorar má tu výhodu že v jeho centru stojí Elfský dvůr, ve kterém Corellon Larethian soustředil veškerou elfskou kulturu a ve kterém vyhlásil všeobecnou válku proti kmenům ilythiirských elfů. V rozsáhlém pralese vzniká několik menších států, dominantní jsou Rystalský les a Jhyrenhvězdno. V roce 4400 před započetím Údolního letopočtu přepadli drowové a duergaři Elfský dvůr. Zabíjení na šerém dvoře, jak tato událost vešla do dějin, změnila celý svět. Elfský dvůr byl nadále neobyvatelný a z popela a krve tohoto dne se zrodila nová mocnost – Shevarash, Černý lučištník. Elfské státy té doby byly většinou čistě rasově oddělené s predominantní jednou rasou.

Pyšní a arogantní sluneční elfové pohlíželi i nadále s despektem na ostatní rasy, přestože tento rasismus vedl ke Korunním válkám. Elfské státy, či města byla neustále v ohrožení, díky nepřátelům, které si nadělal Corellon Larethian a díky společné lize kterou proti Seldarine dala dohromady Araushnee a její nová podoba Lloth. Elfové tak byli neustále napadáni služebníky nepřátelských bohů. Ať už to byly služebníci Gruumshe, Malara, či jiných mocností, mnoho menších měst a států nevydrželo věčný tlak. Umírající Coronal Jhyrenhvězdna Oacenth, který předpovídal postupný úpadek Elfský rasy pronesl zmiňované proroctví o sjednocení. Těžko lze z jeho znění pochopitelné, zda myslel sjednocení elfů, nebo všech dobrých obyvatel Faerusnkého vnitrozemí, elfských říší a jejich okolí.

Vždyť elfům hrozilo vyhlazení, ať už pod tlakem nepřátel, nebo díky válkám mezi Lidem oslabeným tisíciletími Korunních válek a Zabíjením na šerém dvoře. Díky aroganci a xenofobii elfů nemohlo být o nějaké spolupráci dokonce ani mezi jednotlivými elfskými říšemi ani řeč. Válka sedmi pevností mezi Siluvanede a spojeným Earlannem s Sharrven toho byla dokladem stejně jako izolace Rystalského lesa od zbytku Arcoraru.

A tak, čtyři sta let od smutných událostí na Elfském dvoře podstoupili vybraní adepti zkoušky pod dohledem vysokých mágů. Mezitím byly stvořeny tři Vládnoucí čepele, zvláštní elfomeče. Během rituálů vysoké magie je vybraní kandidáti tasili a Coronal Oacenth vyjmul svojí Selu’kira, Větší klenot tradic, a vložil jí do jílce meče vládce, který držel Kahvoerm Irithyl. Ten tak založil První rysar Cormanthyru ze sjednocených států Jhyrenhvězdna, Semberholmu a Elfského dvora. Území Arcoraru na kterém se nacházela nova cormanthyrská říše přejmenoval na Cormanthor. Prohlásil že nová říše potřebuje nové hlavní město a slíbil že pro něj najde místo .
< Založení Cormanthyru >
Úvod Založení Cormanthoru
Napsal Dalcor 11.02.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
ČAS neregistrovaní : 0.00092887878417969 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
1 až 20 z 25 >
Podobné články
ČAS 0.086499929428101 secREMOTE_IP: 3.215.77.88