Myth Drannor část 1. Vznik

Obsah článku:

Založení Cormanthoru
Popatřete na Vládnoucí věž a vězte, že tato země a její práva jsou určena

Coronal Irithyl Kahvoerm, roku, 3983 před Údolním letopočtem, 1. Rysar Cormanthyru



Patnáct let pátral nově zvolený Coronal po vhodném místě po vhodném místě aby nakonec upadl do snění na malém vršku severního pralesa. Legenda O základním kameni praví:

Jeho tělo počalo tajemně zářit, oči svítily zlatým nezemským světlem, zatímco kráčel vzduchem jako sylf. První Coronal kráčel mezi větvemi i korunami nevědouce kam, dokud nepřišel na rozlehlé řídce zalesněné prostranství, s mnoha pasekami kde šlo zdravit slunce. Zamířivše k jedné pasece s nízkou vyvýšeninou, třikrát jí obešel, zatímco tasil meč vládce. Nakonec vystoupal na vrchol kopečku, kde vzdal poctu slunci, aby zarazil meč až po jílec mezi fialky a vlčí mák.

V ten okamžik počal jílec vyzařovat světlo, sluneční záře zalila okolní les zlatým světlem. Všechen Lid pocítil jeho dotek svolávající ho k Místu Coronalova slibu. Stromy se blýskali dávno zapomenout magií, jak Cesty osudu vedly obyvatele k jejich vládci. Když Lid Cormanthyru stál před svým vládcem, započal Coronal a jeho rada tkát kouzlo vysoké magie, připravujíc zvolené místo pro jeho účel. Poté uchopil vládce svůj meč za jílec, místo aby meč vytáhl z vrcholu kopce, ten začal pod ním růst a protahovat. Brzy na jeho místě stála bělostná věž, která vynesla Coronala až do nebes. Když uvolnil svůj meč z kouzla stvoření, prohlásil Kahvoerm: „Popatřete na Vládnoucí věž a vězte, že tato země a její práva jsou určena!“

Po stvoření vládnoucí věže započalo v jejím okolí rychlé růst nové město, ztělesňující vše co je elfské. Po tisíciletí téměř nepoznal lid Cormanthyru války, ačkoliv celý svět byl místem chaosu. Přesto svedl několik bitev a válek s drowy, nebo netherilským impériem. Především je třeba připomenout dobytí. Zkroucené věže spojeným vojskem Cormanthyru, Rystalského lesa ve spolupráci s kultem Eilistraee. Po této bitvě bylo povoleno některým drowům osídlit některé části Cormanthorského lesa. Když roku 223 před Údolním letopočtem započal Coronal Eltagrim Irythil 6. Rysar Cormanthyru neexistovalo nic co by naznačovalo, že by elfské království mělo očekávat změny či samotnou destrukci. Jenže nakonec opak byl pravdou.
< Založení Cormanthoru >
Založení Cormanthyru 6. rysar Cormanthyru
Napsal Dalcor 11.02.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
ČAS neregistrovaní : 0.0013620853424072 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.10588097572327 secREMOTE_IP: 18.117.153.38