Myth Drannor část 1. Vznik

Obsah článku:

6. rysar Cormanthyru
Byly to elfové, kteří se v dávné minulosti ujali lidí, kteří v té době ještě neuměli ani pořádně mluvit. Byli to elfové, kdo naučili lidi mnoho skvělých věcí, z nichž nejmenší byla civilizace a největší magie.

Lidský armathor Elminster Aumar




Eltagrim Irythil byl jedním z největších válečníků v historii elfského města. A jako takového ho bylo potřeba, neboť říše dostávala jednu ránu za druhou. Ať už to byl pád nejbližšího, i když do sebe zahleděného spojence Rystalského lesu, či pomalé osidlování okolí pralesa lidmi. Jenže právě ti největší válečníci často hledají mír a tak se mu povedlo dojednat s osadníky mír, zpečetěný vztyčením Stojícího kamene, od kterého se počítá také nejpoužívanější kalendář, tedy Údolní letopočet. Jenže osamoceně přetrvávající elfská říše byla trnem v oku všem nepřátelům Seldarine i nadále. Drowům se povedlo zničit chrám Eilistraee v Zkroucené věži, jen krátce kdy elfové dokončili sto let trvající tažení proti silám Moandera Temnonoše.


Eltagrim, který si proroctví Coronala Oaecntha vysvětloval, že je třeba sjednotit všechny národy Faerunu schopné spolupráce s elfy proti nepřátelům nakonec představil svůj plán otevřít Cormanthyr i Ne-Lidu. Ač byl Eltagrim moudrýma dobrým vládcem, stejně tak jako tato myšlenka měla své opodstatnění a mohla nabídnout světu mnohem lepší budoucnost, byla to předzvěst pádu. Mnoho, především zlatých elfckých klanů, totiž vytvořilo mocnou opoziční kliku v čele s velmi mocným klanem Starymů. A tak se zdá, že osvícená myšlenka nepřinese nic, než temnotu.

Když roku 241, 20 let po vyhlášení Otevření, přicházel do Cormanthoru lidský čaroděj a vyvolený Mystry Elminster, byla to předzvěst mnoha velkých změn, které se měli města dotknout. V prvé řadě podle nového vyhlášení se Ne-Lidé mohli procházet samotným městem, což dříve nešlo. A tak byl Elminster vůbec prvním z Ne-Lidu, který otevřel cestu pro mnoho dalších, kteří chtěli žit v novém městě. Osud tomu chtěl, že po cestě domů narazil na nositele klenotu tradic rodu Alastrarra. Díky pomoci, kterou nabídl umírajícímu, se dostal bez problému do Myth Drannoru a do vysoké politiky, a nakonec se za služby státu stal prvním armathorem z řad N’Tel’Quessir.

V době kdy Coronal Eltagrim konečně vyslovil myšlenku společného města otevřeného všem rasám rovnoprávným postavením, vzbudil tím rozkol, který skončil dokonce veřejným útokem na zasedání rady proti samotnému Coronalovi. Když se útok nezdařil, mnoho elfských klanů se odstěhovalo z města, nebo z Cormanthyru. Včele s klanem Starym. Nakonec se Coronalovo dílo zdařilo a poté co bylo kolem města sesláno předivo, vyhlásil Coronal Eltagrim Irythil založení města Myth Drannor otevřeného všem dobrým obyvatelům Faerunu bez rozdílu rasy. Elfský říše je taková jako je její svrchovaný vládce. A tak Myth Drannor a s ním i celý Cormanthyr vzkvétal pod moudrým vedením svého vládce.

Cormanthyr se stal centrem civilizace, Eltagrimovu myšlenku sjednocení a z toho čerpajících výhod opakovala další města, v jejichž čele stálo a stále stoje Stříbroluní. Ačkoliv během 6. Rysaru i po pádu Myth Drannoru do Stříbroluní odešlo jen málo elfů, stalo se Stříbrolunní hlavním nástupce Města písně. Coronal Eltagrim Irithyl se rozhodl odejít do Arvandoru 400 let od založení Myth Drannoru, 870 let po převzetí Meče vládce a věku skoro více jak 1200. Jeho odchod předznamenal pád Myth Drannoru.
< 6. rysar Cormanthyru >
Založení Cormanthoru
Napsal Dalcor 11.02.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 6 příspěvků.
ČAS neregistrovaní : 0.0013859272003174 sec;
Nenalezeny žádné záznamy.
Podobné články
ČAS 0.12640285491943 secREMOTE_IP: 3.144.42.196